Stichting wil schwung terugbrengen in Blokzijl

Stichting wil schwung terugbrengen in Blokzijl

Blokzijl – Als het aan de nieuwe stichting Events Blokzijl ligt, gaat het weer bruisen in Blokzijl. De eerste activiteiten staan op stapel: vrijdagavond 30 september is de aftrap met een Korenfestival en een dag later een Okoberfest bij de havenkolk.

‘Dat moet een mooi feest voor de Blokzieligers worden om te vieren dat er een nieuwe stichting is’, zegt Klaas Steenbeek (voorzitter). Samen met Ronald Klarenbeek (penningmeester) en Henk van Benthem (secretaris) vormt hij het dagelijks bestuur, dat met hart en ziel de schouders eronder zet. Een aantal enthousiastelingen heeft zelfs een ‘Blokzijls volkslied’ gemaakt, dat op CD gaat verschijnen en tijdens het Oktoberfest wordt gepresenteerd.

Met het verdwijnen van de opening van het vaarseizoen (voorheen een enorme happening met elk jaar prominente gasten) en andere activiteiten als de beachparty en het hooifeest werd het wel erg rustig Blokzijl, was de constatering. Medio februari staken acht ondernemers de koppen bij elkaar met als met als doel om in Blokzijl culturele (waaronder muzikale) evenementen te organiseren.


Op de kaart zetten

Resultaat: er komt niet alleen dit jaar nog een Oktoberfest, maar volgend jaar komt aan de havenkolk een festival met leuke artiesten. De datum is er al: zaterdag 24 juni 2017. De festiviteiten beginnen ’s middags en lopen door in de late uurtjes. Vorige week dinsdag was de oprichting van de ‘Stichting Events Blokzijl’ een feit.‘We willen Blokzijl weer op de culturele/muzikale kaart van de regio en Nederland zetten’, zegt Henk van Benthem. ‘We hebben hier aan de haven natuurlijk een schitterende locatie, die vraagt om mooie activiteiten. Het commerciële doel is hieraan ondergeschikt.’

De initiatiefnemers zijn: Klaas Steenbeek (Viersprong Prefab Montage), Jan en Gerard Veeneman ( Camping Tussen de Diepen), Gerard Veenstra (Coop supermarkt Blokzijl), Jan-Henry van der Linde (- Farmel en Martho Flexwerk), Alko Tolner (Grand Café Restaurant Prins Mauritshuis), Marco van Beek (Autobedrijf Marco van Beek), John Mondria (Tamek Accountants en Belastingadviseurs) en Henk Wouters (Wouters Vleesverwerking).
Muziekfeesten

Het grote muziekfestival Blokzijl staat definitief op de agenda voor zaterdag 24 juni 2017. Een geweldig muziekspektakel vanaf het drijvende podium in de kolk waarvoor inmiddels de eerste (top) artiesten zijn vastgelegd. Op vrijdag 30 september 2016 wordt in een speciaal paviljoen direct aan de havenkolk een ouderwets Korenfestival georganiseerd. Dit paviljoen is aan één zijde transparant zodat er een schitterend zicht is op de haven. Dit gratis te bezoeken festival zal een keur aan lokale koren presenteren, waaronder het Koopmans Vrouwenkoor, De Kolkklanken en Guitar & Voices. Zaterdag 1 oktober vindt voor het eerst Oktoberfest Blokzijl plaats. Het paviljoen is geheel in stijl aangekleed en muziek wordt verzorgd door Tiroler Partyband Solidair.

Een complete all-in avond met eten en drinken voor een vast tarief. Lange tafels, lederhosen en Dirndls, pullen bier, kortom en muziek uit Tirol. Het ‘muziekfestival Blokzijl’ dat nu terugkeert, wordt nu eind juni gehouden en niet, zoals in het verleden, in het Hemelvaartweekend. Maar nu altijd rond eind juni.

Deel dit bericht op

Stichting Events Blokzijl behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties te verwijderen en bij herhaling de auteurs van deze reacties te blokkeren. Onder ongepaste reacties vallen onder andere reacties die beledigend, bedreigend, haatdragend, discriminerend of onwettig zijn.

Muziekfestival 2024

Laatste Nieuws