Stichting Events Blokzijl is een feit

Stichting Events Blokzijl is een feit

Blokzijl – Omdat zij culturele evenementen in Blokzijl willen organiseren, hebben acht ondernemers de Stichting Events Blokzijl opgericht. De stichting organiseert onder andere een groot muziekfestival, het korenfestival en een Oktoberfest.

De ondernemers willen Blokzijl opnieuw op de culturele en muzikale kaart zetten. Het commerciële doel is hieraan ondergeschikt.
Groot muziekfestival

Het grote muziekfestival Blokzijl staat niet gepland voor het Hemelvaartweekend, maar op zaterdag 24 juni volgend jaar. De eerste artiesten zijn al vastgelegd. De stichting hoopt op een ouderwets festijn met veel bezoekers van alle leeftijden.
Korenfestival

Op vrijdag 30 september organiseert de stichting een ouderwets Korenfestival. Dat zal worden gehouden in een paviljoen direct aan de havenkolk. Het paviljoen is aan één kant transparant, zodat er een schitterend zicht is op de haven. Er treden allerlei koren op, en de toegang is gratis.
Oktoberfest

Daarnaast kunnen de Dirndls en Lederhosen uit de kast, want op zaterdag 1 oktober is er voor het eerst een Oktoberfest is Blokzijl. De Tiroler Partyband Solidair treedt op, en er is eten en drinken. Op de Facebookpagina van de Stichting Events Blokzijl komt binnenkort meer informatie te staan.

Het dagelijkse bestuur van de Stichting bestaat uit voorzitter Klaas Steenbeek, secretaris Henk van Benthem en penningmeester Ronald Klarenbeek.

De initiatiefnemers zijn Klaas Steenbeek van Viersprong Prefab Montage, Jan en Gerard Veeneman van Camping Tussen de Diepen, Gerard Veenstra van Coop supermarkt Blokzijl, Jan-Henry van der Linde van Farmel en Martho Flexwerk, Alko Tolner van Grand Cafe Restaurant Prins Mauritshuis, Marco van Beek van Autobedrijf Marco van Beek, John Mondria van Tamek Accountants en Belastingadviseurs en Henk Wouters van Wouters Vleesverwerking.

Deel dit bericht op

Stichting Events Blokzijl behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties te verwijderen en bij herhaling de auteurs van deze reacties te blokkeren. Onder ongepaste reacties vallen onder andere reacties die beledigend, bedreigend, haatdragend, discriminerend of onwettig zijn.

Muziekfestival 2024

Laatste Nieuws