Organisatie Oktoberfest Blokzijl maakt line-up bekend

Organisatie Oktoberfest Blokzijl maakt line-up bekend

Blokzijl – Als je Blokzijl terug wil laten keren op de muzikale kaart van Nederland, dan is het niet verstandig om de hand bevreesd om de knip te houden. Dat doet de Stichting Events Blokzijl dan ook niet.

Vijf grote namen heeft de vorig jaar opgerichte stichting gestrikt voor het Muziekfestival van 24 juni. In willekeurige volgorde: Glennis Grace, Frans Bauer, StukTV, Ancora en naar alle waarschijnlijkheid ook rapper Mr. Polska.

Uitpakken

Een line-up om u tegen te zeggen. Voorzitter Henk Benthem zegt het niet hardop, maar denkt het ongetwijfeld. ‘We willen uitpakken voor jong en oud. Volgens ons hebben we een leuk programma. Ik ben ook blij dat alles rond is en zo voorspoedig verloopt’, vertelt de stichtingsvoorzitter. Niet alleen richt het Muziekfestival zich op de meezingende polonaiseloper, ook wil Stichting Events Blokzijl de jonge generatie aanspreken, tieners en begin twintigers. Daarom sloot de stichting ook contracten af met rapper Mr. Polska en het immens populaire YouTube-kanaal StukTV, de vloggers die met ruim 1,3 miljoen abonnees een regelrechte hit zijn onder jongeren.

Het doel van de stichting is om Blokzijl terug te laten keren op de muzikale kaart. Het is namelijk nog niet eens zo heel lang geleden dat Blokzijl bruiste van de muziekactiviteiten. Sterker: het karakteristieke stadje was jarenlang het epicentrum van varend Nederland. Neem alleen de opening en de sluiting van het vaarseizoen, evenementen die bekend waren in de wijde omgeving. Van heinde en verre kwamen bootjesmensen naar het aloude zuiderzeestadje om mee te feesten tijdens de opening van het vaarseizoen, terwijl artiesten van naam acte de présence gaven.

Tijden herleven

Die gouden tijden van toen moeten herleven, vindt de Stichting Events Blokzijl. En dat mag en moet misschien wel wat kosten, beseft Benthem. ‘We willen groots uitpakken.’ Vorig jaar organiseerde de stichting al het succesvolle Oktoberfest en dan straks op 24 juni het Muziekfestival. Het Muziekfestival vindt plaats op een drijvend podium in de Havenkolk. ‘We hopen op zo’n 1500 bezoekers. Daarbij hebben we nog zo’n 200 VIP-kaarten.’ Eén ding is zeker: de stichting doet er alles aan om een bruisend evenement neer te zetten, getuige het vastleggen van Glennis Grace, Frans Bauer, StukTV, Ancora en vermoedelijk ook Mr. Polska.

In de Stichting Events Blokzijl nemen zeven ondernemers plaats: Klaas Steenbeek (Viersprong Prefab Montage), Jan en Gerard Veeneman (Camping Tussen de Diepen), Gerard Veenstra (Coop supermarkt Blokzijl), Jan-Henry van der Linde (Farmel en Martho Flexwerk), Alko Tolner (Grand Café Restaurant Prins Mauritshuis), Marco van Beek (Autobedrijf Marco van Beek) en John Mondria (Tamek Accountants en Belastingadviseurs).

Deel dit bericht op

Stichting Events Blokzijl behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties te verwijderen en bij herhaling de auteurs van deze reacties te blokkeren. Onder ongepaste reacties vallen onder andere reacties die beledigend, bedreigend, haatdragend, discriminerend of onwettig zijn.

Muziekfestival 2024

Laatste Nieuws