Muziekfestival Blokzijl overtreft nu al opening vaarseizoen

Muziekfestival Blokzijl overtreft nu al opening vaarseizoen

Blokzijl – De eerste editie van het muziekfestival in Blokzijl trok ruim 1500 bezoekers naar het voormalige Zuiderzeestadje.

Daarmee heeft het festival nu al het bezoekersrecord van wijlen de opening van het vaarseizoen (ruim 1300 bezoekers) overtroffen. ‘Het was fantastisch. Het publiek was geweldig, de artiesten dolenthousiast. De entourage is natuurlijk bijzonder. Een drijvend podium, met op de achtergrond die typische oud-Hollandse geveltjes. Fantastisch’, jubelt bestuurslid Henk van Benthem van Stichting Events Blokzijl.

Het muziekfestival bood voor ieder wat wils. Van Benthem verbaasde zich over de energie van StukTV en Mr. Polska, acts die onder de jeugd mateloos populair zijn. ‘Daar hebben wij als ouderen weinig kennis van. Maar als je ziet hoe populair zij zijn, prachtig om te zien.’ Voor de oudere generatie was er Ancora en natuurlijk Frans Bauer. Het levenslied schalde door de havenkolk. En dan was er nog Ronnie Ruysdael en Tina Cousins, de waardige vervanger van Glennis Grace.

Wonder boven wonder bleef het de hele avond droog. ‘Dit geeft moed om door te gaan’, zegt Van Benthem. Deze week volgt een evaluatie. Vooruitlopen daarop wil Van Benthem niet, maar zo zegt hij: ‘Deze editie heeft alle ingrediënten in zich om volgend jaar door te gaan’.

Deel dit bericht op

Stichting Events Blokzijl behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties te verwijderen en bij herhaling de auteurs van deze reacties te blokkeren. Onder ongepaste reacties vallen onder andere reacties die beledigend, bedreigend, haatdragend, discriminerend of onwettig zijn.

Muziekfestival 2024

Laatste Nieuws