events blokzijl

muziekfestival blokzijl

Zaterdag

08 juni 2024

mr. belt

& wezol

Spotify

biografie

Het begint in de zomer van 2013, wanneer Bart en Sam elke week letterlijk een ander festival bezoeken en in plaats van rond te hangen op het hoofdpodium, genieten ze van de kleinere podia. Hier is hun idee geboren om Mr. Belt & Wezol. Sindsdien hebben ze hun liefde voor UK en deep house versterkt door hun eigen muziek te produceren.

Klassieke house-vibes

Het is een uniek geluid dat ze produceren, vol invloeden van klassieke house-vibes, en misschien het best wordt weergegeven in hun eerste gezamenlijke plaat, ‘Homeless’, uitgebracht in 2013. Gemaakt door Sam, de vaste producer van het duo, lanceert Mr. Belt & Wezol als innovators in het creëren van luchtige dansmuziek. Hoewel de twee worden beïnvloed door housemuziek uit de jaren 80 en 90, verwerpen ze het idee om dj-en te serieus te nemen en kiezen ze ervoor om hun nummers te formuleren rond de structuur van popsongs. Door dit te doen, hebben ze een nieuwe ruimte voor zichzelf gecreëerd binnen de EDM-gemeenschap, waardoor ze erkenning kregen van Tiesto, die overweldigd was door de melodieuze bootleg van Drake’s ‘Too Much’.

Exclusieve deal met Spinnin

Volgens het duo “denken de meeste mensen aan luide hardstyle-kicks wanneer ze de term EDM horen, dat is jammer omdat er zoveel meer te ontdekken is”. In 2014 tekent het duo een exclusieve deal met Spinnin ‘Records en brengt enkele singles uit, waaronder de enorm succesvolle Oliver Heldens collab’ Pikachu ‘(die steun krijgt van heel veel jocks, waaronder Garrix, Guetta, Hardwell, Solveig en Diplo) en de aanstekelijke Spinnin ‘Deep single’ Time ‘.

Hit-single ‘Finally’

Tegen die tijd is het duidelijk dat Mr. Belt & Wezol zichzelf willen vestigen als een nieuwe act die breekt met stereotiepe EDM. Hun single ‘Finally’ uit begin 2015 tilt de zaken naar nog grotere hoogten en krijgt aanvankelijke steun van DJ’s als Oliver Heldens, Sam Feldt, Mike Mago, Watermat , Pete Tong en Dirty Vegas. De plaat klimt als een gek in de Beatport-hitlijsten top, 3 weken achtereen. Geproduceerd als een remake van de gelijknamige dansklassieker uit de jaren 90, is ‘Finally’ het ultieme hoogtepunt van soulvolle house-vibes (inclusief de melodie van het origineel van CeCe Peniston) met een eigentijdse groove en baslijn.

Mr. Belt & Wezol in optima forma, zou je kunnen zeggen, en ze worden gewoon steeds beter, want hun samenwerking met Freejak ‘Somebody To Love’ uit 2015 verandert in een zomerhit van 2015. De track hergebruikt de zang van de beroemde 60’s-hit van Jefferson Airplane en brengt het naar dansvloeren over de hele wereld. Nogmaals, alle grote DJ’s pikken het op, dat snel de hitlijsten beklimt. Het duo heeft een golf opgevangen en het lijkt er niet op dat het binnenkort zal stoppen.

Wij zijn benieuwd wat jullie van Mr. Belt & Wezol vinden. Geef hieronder graag je reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *