events blokzijl

muziekfestival blokzijl

Zaterdag

08 juni 2024

frans

duijts

Spotify

biografie

Frans Duijts begon zijn muzikale carrière achter de schermen als geluidsman bij optredens van verschillende Nederlandse artiesten. Tijdens het testen van de microfoon zong hij zelf een liedje en dit deed hij blijkbaar erg goed, want al snel werd hij geboekt met een eigen show als André Hazes-imitator.
De Betuwse zanger werd geboren in 1979 als derde in het ondernemersgezin in Tiel. Zijn vader, Chris Duijts, en zijn moeder, Mien Duijts, bestormden een sloopbedrijf en het was voor de hand liggend dat Frans, als enige zoon in het gezin, dit bedrijf later zou overnemen.

In 2005 bracht hij het nummer ‘Jij denkt maar dat je alles mag van mij’ uit, dat Andre Hazes in 1986 al eens had gezongen. In 2006 bracht Frans zijn debuutalbum: ‘Ik zing een lied voor jou’ uit. Dit alles deed hij naast zijn werkzaamheden als geluidsman en voor het sloopbedrijf.
De grote doorbraak kwam in 2008, toen Frans Duijts te zien was in het populaire televisieprogramma ‘De Zomer Voorbij’ met zijn Volendamse vriend Jan Smit. Ome Cor had ‘Jij denkt maar dat je alles mag van mij’ gehoord en geopperd om de Tielse zanger naar Mallorca te vliegen voor de Tv-opnames. Na zijn optreden in dit programma kwam zijn Hazes-cover binnen op plek 32 in de Single Top 100. Daarnaast ontving Frans Duijts voor ‘Jij denkt maar dat je alles mag van mij’ de prijs voor meest gedraaide Nederpophit in de horeca.

De steeds populairder wordende zanger heeft inmiddels zeven albums uitgebracht. Voor zijn album ‘Oud & Vertrouwd’ ontving Frans Duijts zelfs de eerste Edison in de categorie Volksmuziek. Vele Tv-programma’s en grote optredens volgden. Zo mocht Frans Duijts zijn opwachting maken in onder andere: ‘Beste Zangers’, ‘Ik Hou Van Holland’, ‘Muziekfeest van het Jaar’, ‘De Vrienden van Amstel LIVE!’, ‘Dutch Valley’ en was hij een van de gasten tijdens de ‘Uitblinkers’ lunch met Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.

In 2021 scoorde Frans met het nummer ‘Frans Duits’, wat hij samen Donnie uitbracht, een monsterhit. Dit bezorgde hem zijn eerste Top 40 notering. De plaat behaalde miljoenen streams en stond wekenlang op nummer 1 in diverse hitlijsten. Naast zijn zangcarrière is Frans dol op mooie snelle auto en bezit hij een McLaren 720s Spider. Hij heeft ook zijn eigen drankenhandel genaamd 5 O’CLOCK waar hij verschillende dranken verkoopt. Frans is getrouwd met Marloes en samen hebben ze 3 dochters: Jolanda, Wilhelmina en Alisha.

Wij zijn benieuwd wat jullie van Frans Duijts vinden. Geef hieronder graag je reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *