events blokzijl

muziekfestival blokzijl

Zaterdag

11 juni 2022

donnie

Spotify

biografie

Donnie heeft een Zweedse vader en Nederlandse moeder.

Via Vjèze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig (DJVT) kwam hij bij het platenlabel Magnetron Music. Zijn eerste uitgave onder de naam Donnie was de mixtape Leipie van het plein, die in 2014 verscheen. Daarvoor had hij al eerder samengewerkt met onder anderen Lange Frans onder de artiestennaam Young Kermit.

In 2015 bracht Donnie samen met Vieze Fur Koud als ik je zoen uit als soundtrack van de film Prins, geregisseerd door Sam de Jong, waarin hij ook een kleine rol speelde als “Rudy”.  Later dat jaar verscheen Donnies eerste album, Mannelogie, dat volledig geproduceerd werd door DJVT-producer Bas Bron.

In 2016 bracht Donnie Mentaal uit, een eerbetoon aan de darter Raymond van Barneveld, van wie daarvoor een flinke reeks memes werd gepubliceerd op het Instagram-account van Donnie. Die track kwam later terug op de tweede mixtape genaamd Loei ordinair, met gastbijdragen van onder anderen SBMG en De Jeugd van Tegenwoordig.

Later in hetzelfde jaar verscheen een EP van zes tracks genaamd Kwart voor monnie, met op de titeltrack ook nog Willie Wartaal. In augustus 2016 stond hij op Lowlands en begin 2017 op Eurosonic Noorderslag.

Donnie bracht in februari 2018 de single Jaap Eden uit. In maart 2019 bracht Donnie de single Barry Hayze uit.

In 2020 deed Donnie mee aan het televisieprogramma The Big Escape. Hij viel als 5e af.

In 2021 deed Donnie mee aan het televisieprogramma ‘’Het Perfecte Plaatje’’ op RTL4. Hij viel als 5e af.

Wij zijn benieuwd wat jullie van Donnie vinden. Geef hieronder graag je reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *