Korenfestival en Oktoberfest

Korenfestival en Oktoberfest

Blokzijl – De nieuwe Stichting Events Blokzijl presenteert zich vrijdagavond 30 september met de organisatie van een groot Korenfestival aan de Zeedijk. En de dag daarna gevolgd door een groot Oktoberfest.

Dit is het eerste evenement dat de stichting organiseert en daarom zal de toegang gratis zijn op deze avond.
Aan dit korenfestival zullen de plaatselijke koren meewerken, dit zijn gemengd koor De Kolkklanken, Guitars & Voices, popkoor Bloxy Music, het Groot Blokzijl Piratenkoor en het Koopmans Vrouwenkoor. Daarnaast zal ook het Groot Gieters Popkoor acte de présence geven.
Gezien de vele koren uit Blokzijl verwacht de organisatie hier een stampvol paviljoen wat zal verrijzen aan de Zeedijk met het zicht op de havenkolk. De aanvang van deze avond is 19.30 uur.

Oktoberfest

De zomerse temperaturen zijn nog niet helemaal voorbij, maar oktober is in aantocht. En dat betekent dat iedereen toch al een beetje begint te denken aan een Oktoberfest. Dit zal zaterdagavond 1 oktober voor het eerst in Blokzijl worden gehouden in eveneens een paviljoen (net als het Korenfestival) aan de Zeedijk. Omdat op deze plaats niet zo’n grote tent zal kunnen staan is er ook maar een beperkte toegang voor maximaal 200 bezoekers. Dit betekent dat mogelijk al vrij snel het bordje ‘uitverkocht’ zal moeten worden opgehangen bij COOP Veenstra in Blokzijl waar de polsbandjes in de voorverkoop te verkrijgen zijn. Het advies van stichting Events Blokzijl is dan ook om zo snel mogelijk een polsbandje te halen om teleurstellingen te voorkomen.
De avond zal muzikaal worden ingevuld door de Tiroler partyband Solidair die garant staan voor de juiste sfeer bij een ouderwets Oktoberfest. De entree is all-in dat betekent entree, drinken én eten voor één prijs! Natuurlijk stelt de organisatie het op prijs als men zich kleedt in lederhose en/of dirndl, maar het is niet verplicht.
Het Oktoberfest aan de havenkolk begint om 18.00 uur.

Stichting Events Blokzijl behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties te verwijderen en bij herhaling de auteurs van deze reacties te blokkeren. Onder ongepaste reacties vallen onder andere reacties die beledigend, bedreigend, haatdragend, discriminerend of onwettig zijn.

Muziekfestival 2023

Laatste Nieuws