Events Blokzijl laat Zuiderzeestadje bruisen

Events Blokzijl laat Zuiderzeestadje bruisen

Blokzijl – In Blokzijl werd de voorbije jaren nog wel eens geklaagd dat er niet veel te doen is, maar sinds de oprichting van de stichting Events Blokzijl zijn die klachten verleden tijd.

De onlangs opgerichte organisatie ging vrijdag van start met een korenfestival, een dag later gevolgd door een immer gezellig Oktoberfest. ‘De stichting Events Blokzijl kan terug zien op een bijzonder mooi weekend’, laat Henk van Benthem namens de Stichting Events weten.

Het korenfestival ging vrijdagavond van start. In het knusse paviljoen, met uitzicht op de schitterende havenkolk, werd het een gezellig samenzijn. De plaatselijke koren De Kolkklanken, Bloxy Music, Guitars & Voices, het Koopmans Vrouwenkoor en het Groot Blokzijl Piratenkoor gaven acte de présence. Verder verleende ook het Groot Gieters Popkoor muzikale medewerking. Het paviljoen bleek een schot in de roos. ‘Zowel koren als publiek vonden de locatie en de sfeer uniek’, aldus Van Benthem. Stichting Events Blokzijl-voorzitter Klaas Steenbeek opende de avond. de start van het feestweekend en tegelijkertijd ook de officiële start van de nieuwbakken stichting.
Gezellig Oktoberfest

Zaterdagavond was er met een heus Oktoberfest een primeur in het aloude Zuiderzeestadje. Met muzikale begeleiding van de Tiroler partyband Solidair werd het een ouderwets Bierfest. De bezoekers hadden bijna allemaal aan het verzoek van de organisatie voldaan om in lederhose of dirndl te verschijnen. Verder waren alle ingrediënten aanwezig: lange tafels, bierpullen, bediening door dames in dirndls, vrij eten en een geruststellende voorraad bier. Op de swingende zaterdagavond werd tevens een nieuw Blokzijler lied gepresenteerd, dat uit volle borst werd meezongen.
Frans Bauer en Glennis Grace

Tevens maakte voorzitter Steenbeek de reeds vastgelegde artiesten voor het muziekfestival in juni 2017 bekend. Niemand minder dan Frans Bauer en Glennis Grace, als grote publiekstrekkers, komen naar Blokzijl tijdens dit evenement. En terwijl iedereen nog maar eens een ferme slok nam uit hun gevulde bierpul, maakte de stichting Events Blokzijl ook alvast bekend dat het Oktoberfest volgend jaar wederom gehouden wordt.

Deel dit bericht op

Stichting Events Blokzijl behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties te verwijderen en bij herhaling de auteurs van deze reacties te blokkeren. Onder ongepaste reacties vallen onder andere reacties die beledigend, bedreigend, haatdragend, discriminerend of onwettig zijn.

Muziekfestival 2024

Laatste Nieuws